BURSA MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI TAMAMLADIK

 İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Efe´nin eğitim öğretim yılının sona ermesi konulu mesajı;
2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI TAMAMLADIK

Çok kıymetli idareci ve Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Öğrenciler, Çok Kıymetli Veliler;

Bugün  yaklaşık 8 aylık maratonun sonunda bir öğretim yılını tamamlamış bulunuyoruz. 

Bugün alınan karneler, öğrencilerin bir dönem boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır.  

 

Sevgili Öğrenciler;  

Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır.

Başarılı olmanın belki de en önemli aşaması kendine güvendir.

Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Ancak unutulmamalıdır ki, dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek, eğlenirken öğretecek bir çok oyunların olduğu gibi zayıf olduğunuz konularda kendinizi yetiştirme fırsatını da elde etmiş olacaksınız. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur.  

 

Sayın Veliler;

Karne, öğrencilerin okuldaki durumlarını gösteren bir belgeden başka bir şey değildir. Bu bilinçle çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, özgüvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınmalıyız.

Çocuklarımızın başarısızlığını problem yapmayacağımız gibi, başarılarını da abartmamalıyız. Varsa problemlerimizi bir aile sıcaklığı içerisinde çözmek, çocuklarımızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuz olmalıdır.  

 

Bu vesile ile Tüm Öğrencilerimize sağlıklı, neşeli tatil geçirmelerini diliyorum. Tüm idareci ve Öğretmen arkadaşlarıma, bir yıl boyunca yararlı ve fedakar çalışmalarında dolayı teşekkür ediyor; Yüce Allah’tan Sağlık, başarı ve mutluluklar dolu günler temenni ediyorum.

 

Mustafa EFE

İlçe Milli Eğitim Müdürü

Züferbey Mahallesi Yeni Hükümet Konağı Kat2 16500 Mustafakemalpaşa/Bursa - 0 224 613 18 98

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.