BURSA MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILIİLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2017-2018 Eğitim Öğretim yılını açtığımız bu hafta kutlanan İlköğretim Haftası Etkinlikleri İlçemiz Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda yapılan törenle kutlandı.
2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILIİLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Törene Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe protokolü katılmıştır.

Tören Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlamıştır.

Okul Müdürü Mustafa Güneş’in açılış konuşmasından sonra kürsüyeMilli Eğitim Müdürü Mustafa Efe gelmiştir.

Mustafa Efe konuşmalarında;

“-Sayın Kaymakamım, Garnizon Komutanım, Belediye Başkanım, Protokolün Değerli Üyeleri,

2017/2018 Eğitim ve öğretim yılı “ilköğretim haftası” kutlama programı nedeniyle toplanmış bulunuyoruz.

2017/2018 Eğitim ve öğretim yılının başta öğrenci ve öğretmenlerimize, velilerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Diyerek başladı ve şöyle devam etti;

Eğitim öğretim yılının 1. Kanaat dönemi 18 Eylül 2017’de başlayıp, 19 Ocak 2018’de sona erecek; 2. Kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018’de başlayıp, 8 Haziran 2018 tarihinde sona erecektir.

Bu eğitim öğretim yılında ilçemizde toplam 17350 öğrenciye, 950 kadrolu idareci ve öğretmenle, 160 ücretli öğretmenden oluşan eğitim öğretim kadromuzla hizmet vereceğiz. Yine bu yıl Temel eğitim ve Orta öğretimde 2600 öğrenciye taşıma kapsamında hizmet vereceğiz.

Yapımı iki yıldır devam eden kız Anadolu imam hatip lisesi okul inşaatı tamamlanmış olup, yeni binasında eğitim öğretime başlayacaktır. Kız Anadolu imam hatip lisesinin boşalttığı okul binası da bu yıl eğitim ve öğretime açılan Şehit Hikmet Aktaş ortaokulu olarak hizmet verecektir. Ayrıca ilçemizde 2000 yılında açılan bilim sanat merkezi, bu yıl müstakil bir binada Hamzabey Bilim Sanat Merkezi adı ile eğitim öğretim faaliyetini sürdürecektir.

Sevgili öğrenciler;

Üç aylık bir yaz tatilinden sonra dinlenmiş ve zinde bir kafayla okula yeniden kavuşmanın heyecanı içerisindesiniz. Öğretmenleriniz yaşamınıza yön vermek, yeteneklerinizi ortaya çıkarmak, sadece bilgi yüklemek değil, aynı zamanda sizleri eğitmek için çaba ve gayret sarf etmektedirler.

Öğretmenlerinizin emeklerinin karşılığı, sizin çalışmanıza ve sorumluluklarınızı yerine getirmenize bağlıdır. Ders, derste öğrenilir. Öğretmenlerinize kulak veriniz. Sizi ödev ve görevlerinizi yapmaktan alıkoyan çeldiricilerden uzak durunuz. Boş zamanlarınızı kitap okuyarak değerlendiriniz. Kitap okumanın bağımlısı olunuz.

Değerli öğretmen arkadaşlarım;

Size emanet edilen bu yavrularımızı empati yeteneğinizi kullanarak, kendi çocuğunuzun nasıl bir eğitim görmesini istiyorsanız, aynı şekilde eğiteceğinizden kuşku duymuyoruz.

Öğrencilerimizi eğitirken öncelikle kişilik sahibi, kendine güvenen, fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yetiştireceğinize inanıyor ve güveniyoruz.

Aynı zamanda yenilenen müfredat çerçevesinde 1-5 ve 9. Sınıflarda yeni müfredat programı uygulanacaktır. Yenilenen müfredat programının başarıya ulaşması, siz değerli öğretmenlerimizin çaba, gayret ve özverili çalışmaları ile olacaktır.

Eğitim ve öğretimde çağımızın en yeni araç ve gereçlerini kullanırken, aynı zamanda bizi biz yapan milli, manevi değerlerimizi de öğrencilerimizde davranış halinde kazandırmalıyız.

Kıymetli veliler;

Eğitim-öğretim sadece okul ve öğretmenden ibaret değildir. Aile ve çevrede eğitimin diğer ayaklarını oluşturur. Bunun için çocuklarımızın hem okuldaki durumlarını ve hem de okul saatleri dışındaki zamanlarını yakından takip etmeliyiz.

Çocuğumuzun iyi bir eğitim almasını istiyorsak, okulumuzla, öğretmenlerimizle sürekli iletişim halinde olmalıyız. Veli bilgilendirme toplantılarına mutlaka katılmalıyız. Okul ile aramızdaki mesafeyi kaldırmalıyız.

Son olarak okullarımızın eğitim ve öğretime fiziken hazırlanması noktasında yakından ilgilenen Kaymakamımız Sayın Mustafa Masatlı’ya, onarımlar noktasındaki desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyemize ve ilçe Belediye Başkanımız Sayın Sadi Kurtulan’a huzurlarınızda teşekkür ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılının ülkemize, milletimize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyor siz sevgili idareci, öğretmen ve öğrencilerimize başarılı bir yıl geçirmenizi diliyorum.” Diyerek sözlerine son vermiştir.

İlçe Milli Eğitim müdüründen sonra Belediye başkanı Sadi KURTULAN bir konuşma yapmıştır. Son olarak Kaymakam Mustafa MASATLI kürsüye gelmiştir. Konuşmalarında Kaymakam Mustafa MASATLI “ Yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olması diledi. Öğretmenlerden empati kurarak mesleklerini icra etmelerini isteyen Kaymakam, “her türlü bağımlılıkla (teknoloji, madde…) mücadele edildiğini söyleyerek bu konuda öğretmen– veli ve çevre ayağına dikkatleri çekti. Eğitim öğretim işi sadece okula bırakılacak bir şey olmadığını, veliler olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekir diyerek velilere de hatırlatmada bulundu.  Kaymakam Mustafa Masatlıyeni eğitim öğretim yılının ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek konuşmalarını bitirdi. 

Tören şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ve birinci sınıf öğrencilere hediye dağıtımıyla sona ermiştir. 

18-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-2017

Züferbey Mahallesi Yeni Hükümet Konağı Kat2 16500 Mustafakemalpaşa/Bursa - 0 224 613 18 98

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.