BURSA MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Balıbey İlkokulunda gerçekleştirildi. Törene İlçemiz Kaymakamı Mehmet Zeki Koçberber, Garnizon Komutanı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Efe, daire amirleri, okul Müdürleri, öğretmenler,öğrenciler ve veliler katılmıştır.  Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlamıştır. Okul Müdürü Recep Yavuz'un konuşmasından sonra kürsüye İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Mustafa Efe gelmiştir.  
2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Efe konuşmalarında;

"Yeni bir eğitim-öğretim yılının ilk günlerinde, siz değerli misafirlerimizle, Türkiye´nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek özverili öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği, çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyor; 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının başta çocuklarımız olmak üzere tüm Milli Eğitim Camiasına, siz değerli velilerimize, öğrencilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Eğitim; hayatın akışı içerisinde canlı, dinamik ve değişken bir yapıdır. Öğrencilerimiz; bireysel özellikleriyle, öğretmenlerimizin yöntem ve teknikleriyle şekillenen can damarımızdır. Öğretmenlerimizin zarif dokunuşları ile daima ileriye taşınan, sevgi ve ilgi bekleyen nazlı bir çiçektir. Eğitim-Öğretim geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Bugün yapılacak hatalar yarın karşımıza büyük sorunlar olarak çıkabilecektir.

Geçen hafta ülke genelinde 18 milyondan fazla öğrenci ders başı yaptı, çok değil 20 sene sonra bu çocuklar, bizim yerimizde kararlar alıp uygulayan, ülke istikbali için kafa yoran, çalışan, hatta ebeveyn olan, sorumluluk sahibi yetişkinler olacak. Ve onları bugünden bambaşka bir dünya bekliyor. Değişen dünyada bizim de yer alabilmemiz için,bugünden hazır olmalıyız. Bu bağlamda, bakanlığımız gerekli çalışmaları yaparak 2023 Eğitim Vizyonu belgesini geçtiğimiz yıl açıklamıştı.

Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonunun temel hedefleri doğrultusunda; öğrencilerimizi çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve ahlaki anlamda duyarlı nesiller olarak yetiştirmek temel gayemizdir.

İlçe Milli Eğitim camiası olarak 2019-2020 Eğitim öğretim yılında 17058 öğrencimize, 1208 idareci ve öğretmenle eğitim hizmeti vereceğiz.

Sevgili Öğrenciler; yarınlarımızı güvenle teslim edeceğimiz siz sevgili çocuklarımızı okullarımızda anne-baba şefkatindeki öğretmenlerinizle, sizleri bekliyoruz. Bu eğitim öğretim yılında derslerinize daha etkili çalışarak, sosyal ve kültürel yanınızı geliştirerek, sizlere olan güvenimizi boşa çıkarmayacağınıza inanıyoruz. Eğitim hayatında her birinizin ayrı ayrı başarılı olmanızı gönülden istiyor, hepinizi sevgi ile selamlıyorum.

Değerli veliler; Bugün bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu, onlar için çok büyük fedakârlıklar yaptığınızı biliyoruz. Çocuklarımızın geleceği için siz değerli velilerimizin, idareci ve öğretmenlerimizle sürekli işbirliği içerisinde olmanızı istiyoruz.

Sevgili öğretmen arkadaşlarım; Öğrencilerimizin aklına, yüreğine, ruhuna dokunarak doğru adımlar atmalarına, yollarını bulmalarına rehberlik ederken, ülkemizin geleceğini ilmek ilmek dokuduğunuzun farkındayız. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.

Kıymetli ve saygıdeğer meslektaşlarım; sizler her zaman yepyeni bir ruh ve heyecanla çocuklarımızın karşısına çıkmakta, onlara öğrenme isteğini aşılayarak yarınlara hazırlamak için çaba ve gayret sarf etmektesiniz.Bu öğretim yılında da ilk günden başlayarak işimizi severek ve isteyerek, performansımızı sürekli yüksek tutarak, görevimizi yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Sorumluluğumuz çok fazla. Buna bağlı olarak da bizlerden beklentiler de çok büyük. Çünkü ülkemizin geleceği siz değerli meslektaşlarımızın fedakârca çalışmalarına bağlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı bir yıl olmasını, yüce Allahtan temenni eder, sağlıklı, başarılı, huzurlu ve sorunsuz bir yıl olmasını dilerim." diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

 

Törene öğrencilerin şiir okuması ve folklor gösterileri ile devam edildi ve okula yeni gelen öğrencilere 4. Sınıf öğrencilerinin hediye dağıtımıyla sona ermiştir.

 

 

 

 

16-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-2019

Züferbey Mahallesi Yeni Hükümet Konağı Kat2 16500 Mustafakemalpaşa/Bursa - 0 224 613 18 98

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.